Eigenlijk is coderen helemaal niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven, omdat we het in alle facetten van het leven en in alle bedrijfstakken tegenkomen. Naarmate het leven meer kleur krijgt, veelzijdiger en een stuk leuker wordt dan vroeger, nemen de hoeveelheid mensen die wat moeten bedrukken erg toe. Daarvoor is codering natuurlijk erg belangrijk. Een goede codering is ondertussen ook een kwaliteitskenmerk van productveiligheid. En moet daar natuurlijk goed rekening mee gehouden worden.

Etikettering van levensmiddelen is erg belangrijk. Vaak zijn levensmiddelen allemaal met een andere verpakking, de ene heeft een kartonnen pak met melk, de ander is een bakje waar watermeloen in zit. Elke verpakking heeft een ander manier nodig om bedrukt te worden omdat er met elk verschillend eten of drinken een andere houdbaarheid aan zit, de ene is maar 2 weken goed, de ander kan je zelfs 2 maanden bewaren. Omdat het belangrijk is dat er rekening gehouden wordt met alle verschillende verpakkingen, werken wij met ontzettend veel verschillende systemen. Voor melk of melkproducten hebben we bijvoorbeeld een systeem die de verpakkingen waar het product al in zit zo kan bedrukken, zodat er geen tijd verloren kan gaan voor de houdbaarheid van het product. Voor producten die lang houdbaar zijn kan natuurlijk de verpakking eerste gemaakt worden, dan opgestuurd worden naar de drukkerij. Na het drukken kan de verpakking weer terug gestuurd worden, want dat product kan daarna verpakt worden.

Voor veel producten is het belangrijk om een goed verpakking te hebben. Niet alleen de kwaliteit van de verpakking moet goed en stevig zijn, maar ook het uiterlijk van de verpakking moet goed zijn en moet natuurlijk de aandacht van mensen kunnen trekken. Er moet op de verpakking duidelijke dingen vermeld worden, zoals de houdbaarheidsdatum, en de ingrediënten en naam van het product moeten goed vermeld staan. Daarnaast is het ook belangrijk om de barcode printen zodat deze juist op het product staat. Met al deze dingen moet goed rekening worden gehouden en wij hebben voor zowel alle verpakkingen een systeem waarmee dit gemaakt kan worden. Door goed te bedenken wat het product allemaal nodig heeft, kunnen wij bepalen wat voor systeem het beste bij jou past.

Koenig & Bauer is een ondernemingsgroep die door het breedste productprogramma in de branche de 2de grootste leverancier is van drukpersen. Ook zijn wij een belangrijke partner van de internationale grafische industrie. Daarbij is Koenig & Bauer gespecialiseerd in alle wensen die je nodig hebt voor je product. Wij werken met levensmiddelen tot auto’s en elektronica, en doen we ook voor de farmaceutische industrie werk. Zo hebben we voor alles en iedereen de juiste oplossing en machine.