Je woning is de plek waar je veruit de meeste tijd doorbrengt. Niet alleen slaap je hier een groot deel van de dag, je huis is ook de plek waar je vrienden ontvangt, fijne diners organiseert of waar je na een lange dag werken op de bank voor de tv ploft. Een plek hebben waar je je op je gemak voelt, is belangrijk voor mensen, ontvalt dit woongenot je, dan zal dit je veel stress en zorgen opleveren. Is het mogelijk om dit woongenot te verzekeren? Het antwoord luidt: jazeker! Uiteraard is gezelligheid nooit gegeven, maar het feit dat je een plek voor jezelf hebt, is zeker goed te verzekeren. Dit kun je namelijk doen aan de hand van een woonverzekering. Deze verzekering kun je gebruiken wanneer je (forse) schade aan je woning hebt opgelopen. Met de juiste verzekeringen kun je deze schade snel en volledig afhandelen. Wij laten je zien wat je nodig hebt.

De opstalverzekering

Iedereen die een huis gekocht heeft, doet er verstandig aan om deze woning goed te laten verzekeren. Dat kun je doen door middel van een opstalverzekering voor je huis. De opstalverzekering dekt alle vormen van schade die kunnen ontstaan aan je pand zelf. Uiteraard mag je niet zelf opzettelijk je woning beschadigen, want die schade wordt niet vergoed. Mocht er een keer brand uitbreken in je woning, of mocht er een keer een waterleiding springen, dan zal dat veel schade opleveren. Je gipsplafond weekt misschien van het plafond af of door de rook zijn je muren helemaal zwart en plakkerig geworden. Heb je een opstalverzekering, dan is een telefoontje naar je verzekering voldoende om iemand langs te laten komen die de schade komt inventariseren. Je verzekering zal je vervolgens een bedrag uitkeren dat jij kunt aanwenden om je woning weer terug te brengen naar de staat waarin het ooit was.

Vergeet je inboedel niet te verzekeren

Niemand woont in een leeg huis, een huis staat vol met jouw persoonlijke spullen. Ook deze kunnen bij een brand, lekkage of wat dan ook, zwaar beschadigd raken en om die reden kun je ook voor je spullen een verzekering afsluiten. Je kunt je inboedel verzekeren aan de hand van een inboedelverzekering. Deze verzekering is specifiek bedoeld voor je spullen. Het maakt niet uit of de schade is ontstaan door brand, lekkage, diefstal of een ongelukje, je kunt contact opnemen met je verzekeraar om de kosten uit te laten keren. Dit voorkomt dat jij je financiële reserves moet aanboren om de opgelopen schade weer te herstellen. Ook niet onbelangrijk om te weten: ook schade die is opgelopen door cybercrime wordt door deze polis gedekt.

Sluit je verzekering vandaag nog af

Je ziet het: je kunt je woongenot verzekeren. Sluit vandaag nog een pakket goede woonverzekeringen af en je zult merken dat je woongenot nog meer toeneemt. Kijk even op de site van jouw verzekeraar om te zien wat deze jou te bieden heeft en sluit je polissen dan vandaag nog af. Met een paar klikken op je muis, is alles zo geregeld.