Van 3D printen wordt meer en meer gebruikgemaakt. Daarom zijn ondernemers ook steeds vaker op zoek naar een goede 3d print service. Het voordeel is dat deze dienstverlener veel meerwaarde biedt. Dat komt onder andere doordat het een flinke investering vergt om zelf in een 3D printer te investeren. Het is in de meeste gevallen veel beter om dit uit te besteden aan de echte kenner op dit gebied. Zo kan er van veel voordelen genoten worden. Het is slim om dit op een rij te zetten. Dit geeft je het nodige inzicht.

Letten op de kosten
De 3d print service inschakelen brengt meestal minder kosten met zich mee dan zelf een printer aanschaffen. De nieuwste 3D printers kosten immers duizenden euro’s. Het is maar de vraag of de opdracht die je hebt ook zoveel oplevert. De betere optie is dan de dienstverlener. Die kan namelijk de incidentele opdrachten veel sneller aanpakken en zorgen dat dit op een goede manier wordt afgehandeld. Zo houd je er als ondernemer dus wel iets aan over. Wanneer je vervolgens vaker opdrachten kan aannemen, dan kan dit veel opleveren. Zakelijk gezien is dit een groot voordeel te noemen voor ondernemers.

Een verstandige vorm van groei
Elke ondernemer wil groei van het bedrijf realiseren. Dit is echter lang niet altijd even makkelijk. Er moeten bijvoorbeeld risico’s voor worden genomen en investeringen voor worden gedaan. Om meer uit de mogelijkheden te halen, kan het vaak slimmer zijn om derde partijen erbij te betrekken. Dit is dan ook precies de rol die de 3d print service kan vervullen. Het is slim om eerst de extra capaciteit via die weg te benutten. Wanneer dit structureel iets oplevert, kan het printproces altijd nog zelf ingericht worden. Dit maakt nieuwe opdrachten aannemen een stuk veiliger om te doen.

Voordeel van veel kennis
De nadruk leggen op de printcapaciteit zou de 3d print service tekortdoen. Het is namelijk zo dat er veel meer uit te halen is. Denk dan bijvoorbeeld aan de mate van expertise die te verkrijgen is. Omdat de printfarm volledig is ingericht, is het beheren en managen van het printproces op deze manier gemakkelijk uit te besteden. Dit zou je als ondernemer niet op gelijke wijze kunnen doen. Het zijn juist dit soort zaken waar de echte winst te vinden is. Het is altijd goed om dit ook mee te wegen wanneer een keuze gemaakt moet worden.